Grindrensare NoHydra

TMS ’Evo NoHydra grindrensare eliminerar risken för hydraulolja in i vattendraget. Nohydran kan levereras både som rörlig eller stationär grindrensare.

Nohydran kan kompletteras med en bandtransportör och med moduler för fallförlustkontroll och kommunikation. Manuell manövrering är också tillgänglig.

TMS ’Evo NoHydra grindrensare har en rad unika finesser som även följer våra standardrensare.

En av de viktigaste är att rörelsen är driven även nedåt. Detta innebär att det inte påverkas av hinder såsom skräp, stockar eller is i vattnet.

En annan fördel är att maskinerna installeras uppströms intaget-gallret, vilket innebär att ackumulerade skräp aldrig kan fastna och störa funktionen.

Utformningen av rakan kan varieras inom vida gränser och anpassas exakt till inlopps gallret och till den typ av skräp som skall avlägsnas. Om djupet är stort, eller om man inte önskar projeicera rakarmen/armarnahögt upp ovanför dammen av estetiska skäl, kan teleskoparmar väljas.

De rörliga varianter av NoHydra grindrensare är monterade på en stabil kedjedriven vagn.

Som tillval kan NoHydra förses med fjärrkontroll och fallförlustkontroll, automatisk standardläge och olika kommunikationsmöjligheter. Ett annat intressant alternativ är avisning. Styrsystemet erbjuder många möjligheter, till exempel reducerat rakdjup.

Hela grindrensare tillverkas av varmförzinkat stål, som är särskilt motståndskraftiga mot korrosion och slitage. De elektromekaniska komponenter kräver minimalt underhåll.

En bra affär.

Lönsam vattenkraft kräver fritt flöde. För en stor kraftverk, kan kostnaden för blockeringar och fallhöjd förluster stöter ett sexsiffrigt belopp årligen. Det är därför som det lönar sig att hålla intaget rent.

Manuell rengöring är både farligt och kostsamt. Det är också i praktiken omöjligt att göra jobbet så ofta som det behövs. Med andra ord – allt pekar på automatisk grindrensning TRCM!

Alla våra grindrensare är skräddarsydda för intaget. Konstruktionen är enkel med få rörliga delar. Detta minskar risken för driftstörningar. Konstruktionen är robust, vilket innebär att grindrensaren skall stå upp för utsatt behandling som skall pågå under många år, våra grindrensare har genomgått CE-märkning vilket tryggar personlig säkerhet och minimerar risker.

Tillval

TMS Engineering har ett brett utbud av tillbehör; från helautomatiska övervakningssystem, luckstyrningar samt miljövänliga oljor och personlig skyddsutrustning.

Bandtransportör med rak däck

I de flesta fall är det praktiskt att komplettera grindrensare med en bandtransportör, som transporterar bort den insamlade skräpet till en container eller upplagsplats. Bandtransportören startas normalt automatiskt av grindrensaren med en eftergångstid för att avlägsna ansamlat vatten .

Fallförlust styrning

De grindrensare i Evo NoHydra sortimentet kan utrustas med ett automatiskt system som gör det möjligt för dem att styras av skillnaden vattennivån i intaget. Ytterligare styr- och reglerfunktioner, t.ex. kommunikation, är möjliga.

Kravläge

I fallet med intag där frysrisk är hög, kan grindrensaren användas för att hålla vattnet i rörelse så att isbildning upp minskas eller elimineras helt.

Serviceavtal

Liksom alla maskiner, kräver en grindrensare underhåll för att fungera felfritt under sin livslängd. Vi kan genomföra en årlig service av grindrensaren, inklusive smörjning, oljebyte, filterbyte och byte av eventuella förslitningsdelar som krävs. Be om förslag på avtal eller offert !

Tekniska data för grindrensare
Evo NOHYDRA

 • Max lyftkraft, kg 2 000
 • Max slaglängd, m 15
 • Max rak bredd, m 3 eller 7

  (1 arm / 2 armar)

 • Installation Fast eller rörligt
 • Lyfthastighet, m / min 5-20
 • Max galler lutning mot vertikalplanet 60°
 • Motor Upp-Ned 2,2 kW steglös vektorstyrning
 • Motor tilt In-Out 0,75 kW steglös vektorstyrning
 • Styrsystem Mitsubishi men valbar enligt önskemål
 • Strömförsörjning 3 x 400V, 25A

Tillbaka till alla grindrensare

Rulla till toppen

Get in touch!