Dammlucka PLRS-TUTSKOV

TMS standardlucka är försedd med gummitätning och glidlister och tillverkad av rostfritt stål. Detta eliminerar behovet av kostnadskrävande och miljöskadlig ytbehandling, samtidigt som materialvalet ger luckan lång livslängd. Luckan är uppbyggd på en robust, svetsad stomme av rostfria stålprofiler. Den väger cirka 60% mindre än en våt trälucka.

TMS standardlucka tillverkas i valfria dimensioner och kan förses med en rad rationella tillbehör.

Vi individ anpassar varje lucka och projekt och beräknar samtliga objekt.

Vi har vi skapat en standardlucka, som fungerar i alla sammanhang  och uppfyller dagens krav på säkerhet, vikt och livslängd. Utseendet är dessutom attraktivt och modernt.

Givetvis kan vi tillverka TMS-luckan i valfritt material, men vi rekommenderar rostfritt stål. Detta ger lägst kostnader i långa loppet genom att man slipper ommålning. Dessutom elimineras de negativa effekter som ytbehandlingen kan ha på vattenmiljön.

För de driftsfall då en lätt lucka ger fördelar, t ex då den ska manövreras för hand, kan TMS standardlucka tillverkas i aluminium. I normala fall behöver aluminium inte heller ytbehandlas.

Flera olika profilvarianter skapar många möjligheter.

Tillval

Samtliga TMS-luckor kan levereras med olika system och tillbehör; allt från inbyggd värme och automatstyrning till luckspel och ingjutningsgods.

Värme

En fastfrusen lucka kan ställa till stora problem. Genom att förse lucka och ingjutningsgods med värme ökar driftsäkerheten vilket sänker drifts- och underhållskostnaden. Olika konstruktioner t ex värmekabel, glykolfyllda armaturer eller system med cirkulerande varmluft.

Tätningar

Beroende på konstruktion levereras luckorna med olika typer av sido- och bottentätningar. Alla tillverkas i tåligt EPDM-gummi , som klarar höga tryck under lång tid med bibehållen funktion.

Luckspel

Vi kan ge dig exakt den automatiseringsnivå du behöver – från enkel, manuell manövrering till helautomatiska system med nivåkontroll och fjärrstyrning från kontrollrum. Noggrann parallellstyrning är en av våra specialiteter.

Ingjutningsgods

Vi kan även leverera alla de mekaniska detaljer som en dammlucka kräver – stålprofiler, infästningar för lyftdon, överbyggnader mm.

Dammrenovering

Kraven skärps, inte minst på säkerhetsområdet, samtidigt som tekniken går framåt. Vi kan se till att din damm uppfyller säkerhetskraven och att den får en funktion som ger låga och fasta kostnader. Vi utför både hel- och delentreprenader.

Tillbaka till alla luckor

Rulla till toppen

Get in touch!