CE

Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU och EES.

Bara produkter som EU bestämt får CE-märkas. Kraven i EU:s direktiv har överförts till svenska regler och motsvarande regler ska finnas i alla EU-länder. EU-förordningar gäller direkt, det vill säga de behöver inte skrivas om som föreskrifter.

Vi på TMS Engineering AB har arbetat med maskindirektivet sedan 80-talet vilket skapar trygghet för våra kunder.

Vår kvalitet

TMS har vi en väl genomarbetad projektanpassad kvalitetsplan samt en Kvalitetshandbok som följer ISO 9001.

TMS innehar en svetshandbok sedan 2012 som följer SS-EN ISO 15614-1:2004 samt EN 287-1:2011.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om maskiner samt allmänna råd om tillämpningen av föreskrifterna

Galler

Traditionella intagsgaller är känsliga för isbeläggning, som mycket snabbt kan ge rejäla fallförluster.

Ett enkelt sätt att bli av med problemen är att använda Comprack – en underhållsfri lösning, alla delar i komposit eller syrafast stål.

Grindrensare

Lönsam vattenkraft kräver fritt flöde. För en stor kraftverk, kan kostnaden för blockeringar och fallhöjd förluster stöter ett sexsiffrigt belopp årligen. Det är därför som det lönar sig att hålla intaget rent.

Luckor

Samtliga TMS-luckor kan levereras med olika system och tillbehör; allt från inbyggd värme och automatstyrning till luckspel och ingjutningsgods.

Service

TMS Engineering är din självklara partner när det kommer till all form av service. Vi kan ta hand om allt från regelbundet underhåll till modernisering av din anläggning.

Rulla till toppen

Get in touch!